HTML

A szervert betöltés közben elkapta a rézfaszú bagoly.
Próbálkozz az oldal frissítésével!

Egy ongai nem felejt...

„Kadmosz a Phókiszba vezető úton hagyta el Delphoit. Találkozott Pelagón király néhány csordásával, s vásárolt tőlük egy tehenet. Az állatnak mindkét oldalon egy-egy fehér, teliholdra emlékeztető folt volt a véknyán. Kadmosz a jószágot kelet felé hajtotta, keresztül egész Boiótián, s mindaddig nem hagyta megpihenni, amíg végül a mai Théba városa helyén össze nem rogyott. Kadmosz ott helyben szobrot emelt Athénének, és az istennő föníciai nevéről elnevezte Ongának.”
(Robert Graves: A görög mítoszok 1., ford. Szíjgyártó László, Európa, Budapest, 19812, 285.)

Utolsó kommentek

  • petyalada: Naggyon jó bazdmeg! :) (2012.08.16. 11:52) A faszod álljon ketté!
  • ezüstujj: Aszittem vers lesz, nem zacskós fűszerreklám. Tudod, milyen lassú a gépem? (2012.08.16. 11:52) Fűszer a csillagokhoz
  • bubastis2: :DD (2011.04.24. 14:52) Feltámadni nehéz
  • adriennfaklya (törölt): Mi történt, Klór? Bár nem láttam Rolandot talán tíz éve, mégis hiányozni fog. A felhőket találta a... (2011.01.31. 15:01) Az ongai elment
  • kabaizoli: Aha. Magyarul: választhattál volna cizelláltabb címet is. :) (2010.09.27. 13:16) A faszod álljon ketté!
  • Utolsó 20

Hazafelé

2011.08.08. 15:42 polakp

 
Búza tér, tizennégyes megálló, sárga busz. A bérletem lejárt, rutinosan csúsztatom ujjaimat a dátumra, miközben eloldalgok egy jegyet vevő mögött. Teljesen fölösleges óvatosság. A sofőr nem néz ide, ellenőr évente egyszer jön, és idén már amúgy is volt kettő. Előre nem ülök, az az öregek és gyerekes anyukák helye. Középen a fiatalok, leghátul a cigányok. Nem szereti senki megsérteni a rendet, még akkor sem, ha a járatról esetleg kimarad egy csoport. Ez Onga. Nincsen lázadás, csak marakodás, és csöndes basszamegek néhány felespohár felett. Talán régen is ilyen volt, nem tudom. Nem vagyok ehhez elég idős. Csak azt tudom, hogy most milyen. Az emberek egyszerűek. Hét halmazzal majdnem az egész lakosságot le lehet fedni:

{13 év alattiak}
B {13<n<25 Miskolcra járók}
C {13<n<16 Ongán bulizók}
D {dolgozók}
E {nyugdíjasok}
F {hungaristák}
G {cigányok}

Durva általánosítás? Bár az lenne. De nem. Megoldóképlet van rájuk, valami nagyon primitív. Mindenkit jellemez egy trend, amiből kiharap egy részt, és úgy tesz, mintha saját maga lenne. Elkurvult Onga. Nem ilyennek mesélték, de ilyennek fogják, mert változtatni? Ugyan. Aki tudna, az inkább profitál, aki meg nem tud, az basszamegezhet, mint én. Bár nincsenek felespoharak.

Az én megállóm. Leszállok, beletörődve az előző gondolatmenetbe lélegzek tovább. (Mert ugyan mit tehetnék?) Itt más a levegő, mint Miskolcon. Talán azért, mert tisztább, de én jobb szeretem arra fogni, hogy az Onga-tábla mögött van.

Azért jó itt lakni (bár élni, azt nem lehet).
 

Szólj hozzá!

Címkék: út miskolc búza tér onga

A bejegyzés trackback címe:

https://onga.blog.hu/api/trackback/id/tr613134231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.