HTML

A szervert betöltés közben elkapta a rézfaszú bagoly.
Próbálkozz az oldal frissítésével!

Egy ongai nem felejt...

„Kadmosz a Phókiszba vezető úton hagyta el Delphoit. Találkozott Pelagón király néhány csordásával, s vásárolt tőlük egy tehenet. Az állatnak mindkét oldalon egy-egy fehér, teliholdra emlékeztető folt volt a véknyán. Kadmosz a jószágot kelet felé hajtotta, keresztül egész Boiótián, s mindaddig nem hagyta megpihenni, amíg végül a mai Théba városa helyén össze nem rogyott. Kadmosz ott helyben szobrot emelt Athénének, és az istennő föníciai nevéről elnevezte Ongának.”
(Robert Graves: A görög mítoszok 1., ford. Szíjgyártó László, Európa, Budapest, 19812, 285.)

Utolsó kommentek

  • petyalada: Naggyon jó bazdmeg! :) (2012.08.16. 11:52) A faszod álljon ketté!
  • ezüstujj: Aszittem vers lesz, nem zacskós fűszerreklám. Tudod, milyen lassú a gépem? (2012.08.16. 11:52) Fűszer a csillagokhoz
  • bubastis2: :DD (2011.04.24. 14:52) Feltámadni nehéz
  • adriennfaklya (törölt): Mi történt, Klór? Bár nem láttam Rolandot talán tíz éve, mégis hiányozni fog. A felhőket találta a... (2011.01.31. 15:01) Az ongai elment
  • kabaizoli: Aha. Magyarul: választhattál volna cizelláltabb címet is. :) (2010.09.27. 13:16) A faszod álljon ketté!
  • Utolsó 20

De hol a tavalyi hó?

2012.01.05. 19:22 polakp

 
Sokat gondolkodtam azon, hogy mi történik este Miskolc és Onga között. Ahogy a busz elmegy az áthúzott Miskolc-tábla mellett, hirtelen lekapcsolja a sofőr a belső világítást, és kintről is elfogynak a fények. Olyankor leteszem a könyvem, és nekidőlök az üvegnek. Nincs senki a buszon talán, és az ablakon túl se tűnne olyan egyenesnek a tér, ha nem haladna el mellettünk néhány autó.

Tulajdonképpen mindegy is, tudni elég, hogy van. Még inkább: kell, hogy legyen. Körvonalain belül átrendeződhetnek az emberek, át mernek rendeződni a homályban. A Városház tér karácsonyi giccsparádéját csodálóból a falusi egyszerűségbe. Időt hagynak, hogy tudj örülni annak a négy hullócsilagnak, amit először észreveszel, azoknak az alig világló karácsonyfáknak, rénszarvasoknak a villanypóznákon. Mert ünnep van, és legalább ilyenkor legyen valami jó. Családok együtt, és örülni annak, hogy futotta valamire, legalább arra, hogy idáig eljöttünk.

De azért valami mégis más. Összebújik a világ, mert félti a seggét a leghosszabb éjszakán.
 

Szólj hozzá!

Címkék: miskolc hellókarácsony onga

A bejegyzés trackback címe:

https://onga.blog.hu/api/trackback/id/tr473522639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.