HTML

A szervert betöltés közben elkapta a rézfaszú bagoly.
Próbálkozz az oldal frissítésével!

Egy ongai nem felejt...

„Kadmosz a Phókiszba vezető úton hagyta el Delphoit. Találkozott Pelagón király néhány csordásával, s vásárolt tőlük egy tehenet. Az állatnak mindkét oldalon egy-egy fehér, teliholdra emlékeztető folt volt a véknyán. Kadmosz a jószágot kelet felé hajtotta, keresztül egész Boiótián, s mindaddig nem hagyta megpihenni, amíg végül a mai Théba városa helyén össze nem rogyott. Kadmosz ott helyben szobrot emelt Athénének, és az istennő föníciai nevéről elnevezte Ongának.”
(Robert Graves: A görög mítoszok 1., ford. Szíjgyártó László, Európa, Budapest, 19812, 285.)

Utolsó kommentek

  • petyalada: Naggyon jó bazdmeg! :) (2012.08.16. 11:52) A faszod álljon ketté!
  • ezüstujj: Aszittem vers lesz, nem zacskós fűszerreklám. Tudod, milyen lassú a gépem? (2012.08.16. 11:52) Fűszer a csillagokhoz
  • bubastis2: :DD (2011.04.24. 14:52) Feltámadni nehéz
  • adriennfaklya (törölt): Mi történt, Klór? Bár nem láttam Rolandot talán tíz éve, mégis hiányozni fog. A felhőket találta a... (2011.01.31. 15:01) Az ongai elment
  • kabaizoli: Aha. Magyarul: választhattál volna cizelláltabb címet is. :) (2010.09.27. 13:16) A faszod álljon ketté!
  • Utolsó 20

Vasember, vastüdő

2010.06.27. 09:36 k.kabai l.

 
Miközben nyilván nem kevés ember akad majd, aki az épelméjűséget kérdőjelezné meg eme kis eset kapcsán, talán lesz olyan is, aki elhiszi, hogy ebben is az ongai habitust fedezhetjük föl.

A történet egészen egyszerű: egy ongai fiatalember évekkel ezelőtt méltatlankodva mesélte, hogy előző éjjel a rendőrjárőr „figyelmeztetésben részesítette” és hazaküldte, miután igazoltatták futás közben. Azt csak kis hatásszünet után tette hozzá, hogy az akkor még szerényebben világított ongai utcákon gázálarcban futott, erősítendő ezzel is a tüdejét (s nem gondolva arra, hogy ezzel a hangszálait is tönkreteheti, mint történt az Gáti Oszkárral) — épp valamilyen versenyre készült. A kiválóan szolgáló és védő járőrök pedig igen helyesen vetették le vele a gázálarcot, bár a hangnem („akurvanyádatképzelszte?!”) talán nem a legmegfelelőbb volt ama a didaktikai cél elérésére, hogy ez a vasembernek készülő ifjú belássa: például egy magányosan élő nyugdíjas néni valószínűleg halálra is rémülhet az éjszakában kivehetetlen maszkban rohanó ember látványától.

Nagyon rég láttam ezt az embert, amikor utoljára, épp egy asztal alatt feküdt részegen, kezei az arcán különös maszkot formáltak.
 

Szólj hozzá!

Címkék: éjszaka rendőr futás gázálarc

A bejegyzés trackback címe:

https://onga.blog.hu/api/trackback/id/tr862112935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása