HTML

A szervert betöltés közben elkapta a rézfaszú bagoly.
Próbálkozz az oldal frissítésével!

Egy ongai nem felejt...

„Kadmosz a Phókiszba vezető úton hagyta el Delphoit. Találkozott Pelagón király néhány csordásával, s vásárolt tőlük egy tehenet. Az állatnak mindkét oldalon egy-egy fehér, teliholdra emlékeztető folt volt a véknyán. Kadmosz a jószágot kelet felé hajtotta, keresztül egész Boiótián, s mindaddig nem hagyta megpihenni, amíg végül a mai Théba városa helyén össze nem rogyott. Kadmosz ott helyben szobrot emelt Athénének, és az istennő föníciai nevéről elnevezte Ongának.”
(Robert Graves: A görög mítoszok 1., ford. Szíjgyártó László, Európa, Budapest, 19812, 285.)

Utolsó kommentek

  • petyalada: Naggyon jó bazdmeg! :) (2012.08.16. 11:52) A faszod álljon ketté!
  • ezüstujj: Aszittem vers lesz, nem zacskós fűszerreklám. Tudod, milyen lassú a gépem? (2012.08.16. 11:52) Fűszer a csillagokhoz
  • bubastis2: :DD (2011.04.24. 14:52) Feltámadni nehéz
  • adriennfaklya (törölt): Mi történt, Klór? Bár nem láttam Rolandot talán tíz éve, mégis hiányozni fog. A felhőket találta a... (2011.01.31. 15:01) Az ongai elment
  • kabaizoli: Aha. Magyarul: választhattál volna cizelláltabb címet is. :) (2010.09.27. 13:16) A faszod álljon ketté!
  • Utolsó 20

Tévelygés

2012.03.14. 19:40 polakp

 
Soha nem értettem, hogy másoknak miért furcsa név az Onga. Soha nem értettem, hol kezdődik az a bizonyos O, és meddig nyújtózik az a. A szobám, a házunk, az udvar, a vermek. Néha még most is elveszek a határvonalak között. Ilyenkor megijedek mindenkitől, aki szintén ongai. Mintha elvennék tőlem, levágnának egy darabot valami képzelt szabadságból. Zavar, hogy nem csak az enyém, hogy más is elképzeli. Illetve, hogy nem képzelik el, hanem tudják, hogy egy nagyközség Miskolcról keletre, tudják, hogy van. De hát mi is Onga, ha nem ez? Egy új-zélandi cég. Egy település Gabonban, körzete legnagyobb városa Japánban, egy patak ugyanott.

És szerintem? A bal lator.
 

Szólj hozzá!

Címkék: határ onga

A bejegyzés trackback címe:

https://onga.blog.hu/api/trackback/id/tr464317098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása